Září 2016

''Kdo vlastně jsem,, (TAG)

27. září 2016 v 13:53 | Veronica Mitchel |  TAG
Přeji příjemné pondělí...
Rozhodla jsem se že bych aspoň jednou mohla splnit TÉMA TÝDNE ale nějak netradičně, a rozhodla jsem se že dám pár mím kamarádum prostor na TÉMA TÝDNE ''KDO VLASTNĚ JSEM,, aby mi poožily pár otázek.Aby z toho mohl vniknout TAG.

1) Co by jsis s sebou vzala na pustý ostrov? (6 věcí)
Provaz,Křesadlo,Nůž,Nádobu na převaření vody,Lékarničku,Kompas.

2) Jsi milá nebo zlá?
Chovám se tak jak já chci,a ke každémů se snažím být milá,ale jsou chvíle kdy jsem zlá protože si to lidé zaslouží.

3) Máš radši dietní jídlo nebo klasické?
Rozhodně klasické.

4) Jsi radši sama nebo s několika více lidma?
Jsem rozhodně radši sama.

5) Mám radši tvrdší hudbu nebo jemnější?
Radši tvrdší.

6) Máš radši Facebook nebo Skype?
Rozhodně Facebook.

7) Radši hokej nebo Fotbal?
Fotbal <3

8) Radši léto nebo zimu?
Obojí.

9) Radši sladké vůně voňavky nebo nesladké?
Rozhodně sladké.

10) Horory nebo komedie??
Horory.

Článek je čistě a poze z mé hlavy.
Děkuji všem co mi položily otázky.
v dalším článku se budeme zabívat knížkami je na co se těšít.

Děkuji Veronica.


Krůtí medailonky na medu

23. září 2016 v 20:38


Krůtí maso je asi mé nejoblíbenější. Dělám ho na různé způsoby a tato úprava s medem, mi velmi zachutnala. Je to netradiční chuť, ale je to opradu výborné. Stojí za zkoušku.
Na dvě porce
- cca 400 g krůtí prso
- 2 lžíce oliv. oleje
- 3 lžíce sojové omáčky - kvalitní!
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce solamylu
- 1 stroužek česneku
Do mísy dáme všechny mokré přísady a promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a nakonec solamyl. Důkladně promícháme a do směsi vložíme umyté a již naporcované medailonky. Všechny kousky masa musí být obalené směsí. Poté dáme do lednice a marinujeme nejlépe přes noc, jinak min. 2-3 hodiny.
Připravujeme na rozpálené pánvi, pěkně z obou stran. Maso bude hodně do hněda, až černé. Nemusíte se bát, že by bylo spálené, to vůbec ne. Takovou barvu chytne ta marináda, respektive med. Jakmile je maso osmažené, na pánev přilejeme trochu vodu a ze zbytků marinády se nám vytvoří skvělá omáčka.
Příloha už je na Vás, dobrou chuť!
Článek je čistě a pouze z mé hlavy.