Krůtí medailonky na medu

23. září 2016 v 20:38


Krůtí maso je asi mé nejoblíbenější. Dělám ho na různé způsoby a tato úprava s medem, mi velmi zachutnala. Je to netradiční chuť, ale je to opradu výborné. Stojí za zkoušku.
Na dvě porce
- cca 400 g krůtí prso
- 2 lžíce oliv. oleje
- 3 lžíce sojové omáčky - kvalitní!
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce solamylu
- 1 stroužek česneku
Do mísy dáme všechny mokré přísady a promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a nakonec solamyl. Důkladně promícháme a do směsi vložíme umyté a již naporcované medailonky. Všechny kousky masa musí být obalené směsí. Poté dáme do lednice a marinujeme nejlépe přes noc, jinak min. 2-3 hodiny.
Připravujeme na rozpálené pánvi, pěkně z obou stran. Maso bude hodně do hněda, až černé. Nemusíte se bát, že by bylo spálené, to vůbec ne. Takovou barvu chytne ta marináda, respektive med. Jakmile je maso osmažené, na pánev přilejeme trochu vodu a ze zbytků marinády se nám vytvoří skvělá omáčka.
Příloha už je na Vás, dobrou chuť!
Článek je čistě a pouze z mé hlavy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama